Blog Runner

Carcassonne: El joc

Posted on: 26 agosto, 2008

Fa uns quants dies, per no dir més de dos mesos, que vaig comprar Carcassonne. La veritat és que no li hem fet gaire cas a casa, però ara hem començat a jugar. I la veritat és que és força entretingut tot plegat. El sistema de joc és fàcil d’entendre, no porta més de 5 minuts tenir-lo per mà. El problema com sempre és dominar-lo. La mecànica és fàcil, tens a la teva disposició un conjunt de seguidors que pots convertir en cavallers, camperols, lladres o monjos. Tot depèn de si els situes a sobre d’un castell, un camp, un camí o un monestir. Agafes una peça del joc i la col·loques com si fos un trencaclosques, han de coincidir els camps amb els camps, els camins i els castells amb les peces que ja s’han jugat. Tot seguit converteixes, si vols, un dels teus seguidors, tot evitant llocs que ja estiguin comunicats amb peces que ja tenen seguidors…
Quan un camí es tanca es sumen tants punts com peces el componen. Pels castells, els punts es doblen. Els monestirs tants punts com peces l’envolten +1. Els camperols és una mica més complicat, però la seva puntuació depèn del nombre de castells al que pot abastir, 3 per castell.
L’única regla important és que s’emporta els punts aquell jugador que té més seguidors ja sigui al castell, al camí…
El joc és prou entretingut, però el joc bàsic es fa curt. Només venen 72 peces de territori i si es fan curtes per partides de dos jugadors, no vull pensar en partides de més jugadors. Per això hem comprat una expansió de les 5 o 6 que hi ha. Ara amb 102 peces pots fer bones estratègies i personalment trobo que és molt més complert.

Preu: 18.00€+14.40€ l’expansió
Jugadors: 2-5 el normal, 2-6 amb l’expansió
Temps aproximat de joc: 30-50 min.
Dificultat de les regles: baixa
Dificultat del joc: mitjana
Puntuació: 8.5

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Delícies weberes

Posts Más Vistos

A %d blogueros les gusta esto: