Blog Runner

Ipad. “User Friendly”

Posted on: 28 enero, 2010

Ahir es va anunciar el nou gadget d’Apple, l’Ipad (quin nom tan poc encertat…).

Ipad.jpg

http://img192.imageshack.us/img192/1268/hardware0120100127u.jpg

A manca de provar-ho a fons, el primer que puc dir és que l’èxit està garantit. Aquesta gent d’Apple el que ha fet es podria equiparar amb el que va fer Nintendo amb la Wii: Simplificar el producte. Encara i això, trobo a faltar una sèrie d’eines/característiques que fan que dubti d’aquesta primera fornada. Per començar, i tal i com a explicat l’Steve Jobs, és un gadget que vol omplir el forat entre el portàtil i l’iphone en temes d’entreteniment multimèdia Sembla pensat de forma especial en termes de llibre-diari multimèdia i aquesta part la fa molt bé, però li manca el caire de llibreta per prendre notes. Segur que en un parell de mesos hi haurà unes cent aplicacions que facin de llibreta, però l’escriptura haurà de ser digital, és a dir amb el dit, no pas amb un llapis, i això li treu una part important a la seva utilitat en aquest camp. Encara que no crec que triguem gaire temps en a veure una aplicació que faci de l’Ipad un diari de laboratori.
Un altre aspecte que no m’agrada és la manca de GPS. Pot semblar una “pijada” per un dispositu d’aquestes característiques, però una vegada s’ha provat la geolocalització, i des d’apple s’ha potenciat de forma espectacular amb l’iphone per fer-ne ús de la realitat augmentada, sembla que no incloure-ho és un pas enrere, i més quan a la presentació una de les demostracions que fas és precisament la geolocalització. Potser el que té Apple pensat és que facis servir l’Iphone per aquestes coses…
Un altre aspecte és el de no tenir iSight. Sembla mentida, però per les característiques del dispositiu és un candidat perfecte per fer videotrucades. Sembla que el pes de les operadores i el seu control del VoIP és més dur del que pot semblar a priori.
I la darrera cosa que no m’agrada és el sistema operatiu, encara que al target és una de les coses que més li agradarà. Estem davant del primer ordinador per no “informàtics” de la història. Entre el concepte de núvol, aplicacions web, applestore,… Apple ha creat un ordinador on els programes venen en paquets autocontinguts i amb una interfície fàcil de fer servir però on l’usuari no té cap tipus de control del que passa dins de la seva màquina. A més aquests paquets no es poden comunicar entre ells ni es poden treballar amb dos programes al mateix temps ( serà que l’ipad és un home? ;-)). Una de les grans característiques del Mac OsX és el seu llenguatge d’scripts que permet automatitzar molts processos repetitius, doncs sembla que a Apple no li agrada això i obligarà a trobar el programa adient a la AppleStore per fer aquestes feines. Al cap i a la fi, sembla que han fet el Windows 3.1, una eina fonamental pels usuaris d’ordinadors.

Anuncios
Etiquetas:

1 Response to "Ipad. “User Friendly”"

Vols massa de l’ipad… en tot cas estic d’acord que càmara li anaria bé, i un gps també… però l’ipad és per estar-se a casa, no per anar donant voltes amb ell.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Delícies weberes

Posts Más Vistos

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: